Select Page

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικα:

Για τον κιμά
400 gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ ΖΑΚΟΜΑ
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
4-5 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για τη σούπα
500ml ζωμός κρεάτος
3-4 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ ΖΑΚΟΜΑ
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολεμονο
2 αυγά (οι κρόκοι μόνο)
2 λεμόνια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τροπος Παρασκευης

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το κρεμμύδι στο πολυμηχάνημα.
Ετοιμάζουμε τον κιμά ζυμώνοντας όλα τα υλικά για τον κιμά. Τον ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά τουλάχιστον και πλάθουμε μεγάλους ομοιόμορφους κεφτέδες.μας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε περίπου 1 λίτρο και τον ζωμό νερό να βράσουν, όταν κοχλάσει ρίχνουμε τους κεφτέδες. Βράζουμε για 10′ λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε προσεκτικά και βράζουμε για 20-25 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
Αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό 15-30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε ένα καθαρό γυάλινο σκέυος χτυπάμε τα ασπράδια με ένα πηρούνι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τους κρόκους, σιγά-σιγά τον χυμό των λεμονιών, ανάλογα πόσο ξινό θέλουμε το φαγητό και τέλος προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από τα ζεστά υγρά του φαγητού, όπου προσθέτουμε σε 3-4 μέρη μέσα στο αυγολέμονο. Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε για ένα λεπτό την κατσαρόλα, σερβίρονται ζεστά!

Τρεχον Φυλλαδιο Προσφορων

Mako μάρκετ bonus card

Mako μάρκετ