Select Page

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Υλικα:
375 πρόβειο βούτυρο
150 γρ. άχνη ζαχαρη ΖΑΚΟΜΑ
750 γρ. αλεύρι
400 γρ. αμύγδαλο αναποφλοίωτο καβουρντισμένο
1 κλωναράκι βανίλια
άχνη για πασπάλισμα

Τρόπος Παρασκευής
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν καλά και να φουσκώσουν και ρίχνουμε τη βανίλια.
Χτυπάμε και χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και τέλος το αμύγδαλο. Πρέπει να είναι ένα μαλακό ζυμάρι που να κολλάει ελαφρώς στο χέρι αλλά να πλάθεται.
Κόβουμε κομμάτια, πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.Τα πατάμε λίγο με το δείκτη στην κορυφή και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35′ περίπου.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τους βουτάμε έναν έναν ή δυο τρεις μαζί σε ένα μπολ με άχνη και τους τινάζουμε. Αν θελουμε περισσότερη αχνη ζάχαρη κοσκινίσουμε από πάνω.

Τρεχον Φυλλαδιο Προσφορων

Mako μάρκετ bonus card

Mako μάρκετ