Select Page

Μελομακάρονα

Μελομακάρονα

Υλικα: Υλικά για 50 περίπου μελομακάρονα
7 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ILIA
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ΖΑΚΟΜΑ
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
¼ του φλιτζανιού μπράντυ
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. του γλυκού σόδα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
καρυδόψιχα για το σερβίρισμα
για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη ΖΑΚΟΜΑ
2 φλιτζάνια μέλι
1 πορτοκάλι

Τρόπος Παρασκευής

Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο ILIA, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το μπράντυ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα. Ενώνετε τα δύο μείγματα και τα ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να ξεκολάει απο τα χέρια.
Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη σε μέγεθος περίπου καρυδιού και πλάθετε τα μελομακάρονα. Στρώνετε με αντικολλητική λαδόκολα ένα ρηχό ταψί και βάζετε τα μελομακάρονα με τη σειρά. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25 – 30 περίπου λεπτά. Ετοιμάζετε στη συνέχεια το σιρόπι. Πλένετε το πορτοκάλι και το κόβετε στη μέση. Βάζετε στη κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό, το μέλι, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και βράζετε για 7 – 8 λεπτά. Αφαιρείτε τον αφρό από την επιφάνεια και όταν βράσει, ρίχνετε μέσα τα μελομακάρονα και τα αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με τριμμένη καρυδόψιχα.

Τρεχον Φυλλαδιο Προσφορων

Mako μάρκετ bonus card

Mako μάρκετ