Select Page

Παέγια (Paella)

Παέγια (Paella)

Υλικα:
1.200 ml νερό
6 – 7 στήμονες σαφράν
5 ml ελαιόλαδο
6 φιλέτα από μπουτάκια κοτόπουλου
1 πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι ΖΑΚΟΜΑ
2 μέτριες ντομάτες
1 φλιτζ. τσαγιού αρακάς κτψ
6 μεγάλες γαρίδες
1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τρόπος Παρασκευής:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να πάρει βράση, ρίχνουμε το σαφράν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε κατά μέρος για να αρωματιστεί το νερό και να πάρει το χαρακτηριστικό χρώμα από το σαφράν.
Εν τω μεταξύ, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Ρίχνουμε στο σκεύος τις φέτες λουκάνικου και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν.
Στο λάδι της κατσαρόλας σοτάρουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1/2 λεπτό και ρίχνουμε το ρύζι. Προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες και τέλος το νερό με το σαφράν. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε τα σοταρισμένα φιλετάκια του κοτόπουλου, χαμηλώνουμε ελαφρά τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά με ανοιχτή κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον αρακά (όπως είναι από την κατάψυξη), αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση το φαγητό μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Στα 2 λεπτά πριν από το τέλος αυτού του μαγειρέματος προσθέτουμε και τις γαρίδες. Μετά ρίχνουμε τις σοταρισμένες φέτες λουκάνικου, ανακατεύουμε προσεκτικά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με δυόσμο και σερβίρουμε.

Τρεχον Φυλλαδιο Προσφορων

Mako μάρκετ bonus card

Mako μάρκετ